Waarom zijn Kelim tapijten en vloerkleden zo in trek ?


Kelim tapijten

De laatste jaren zien we een enorme toename in populariteit van de handgeweven Kelims! Hoe komt dat ? De Kelim kenmerkt zich door vaak abstracte motieven en fraaie kleurencombinaties waardoor een Kelim vloerkleed de sfeer in een ruimte kan verfraaien zonder al te veel aandacht te trekken. Dat zie je ook terug in vele woonbladen en magazines. Daarnaast is de Kelim relatief gunstig in prijs vergeleken met een handgeknoopt tapijt, dat komt omdat een Kelim handgeweven is. Er worden tegenwoordig ook moderne Kelim tapijten geweven, de patronen zijn strakker en de kleuren vaak levendiger! Elke Kelim is uniek!

Welke maten komen Kelim tapijten voor?

Kelims komen eigenlijk in allerlei maten voor, maar de meest gangbare maten zijn circa 240 x 170 cm , 300 x 200 cm en 350 x 250 cm. Ze kunnen ook in elke ruimte worden geplaatst.

Hoe wordt een Kelim gemaakt?

Een Kelim wordt met de hand geweven. In tegenstelling tot een handgeknoopt tapijt wordt een Kelim dus geweven.  Eerst wordt er een patroon ontworpen, vervolgens wordt de wol in de juiste kleuren geselecteerd. Het weefgetouw is vaak van katoen gemaakt. Daarna wordt de Kelim geweven met de juiste kleuren wol zoals het patroon. Het is een arbeidsintensief proces waarbij het resultaat vaak verbijsterend mooi is !

Een Kelim vloerkleed kopen?

U bent bij ons op het juiste adres , sinds 1975 zijn wij gespecialiseerd in handgeknoopte tapijten en handgeweven kelims. Wij hebben een enorme sortering in verschillende maten en kleuren! Bekijk onze webshop, bestel online en u kunt de Kelim zelf zien in uw eigen interieur! Liever de Kelim eerst zelf zien bezoek onze showroom in het historisch centrum van Den Haag.