Kelim vloerkleden passen in elk interieur !


Kelim tapijten zijn de afgelopen jaren erg in trek geraakt. De verscheidenheid in kleurencombinaties en motieven maken dat de Kelim tapijten in vele verschillende interieurs hun weg vinden. Kelim tapijten worden met de handgeweven van 100% natuurlijke schapenwol. Kelim tapijten worden geweven van klein tot zeer grote maten, echter de meest voorkomende afmetingen zijn circa 240 x 170 cm , 300 x 200 cm en 350 x 250 cm. Wij hebben een enorme sortering Kelim tapijten in verschillende motieven, afmetingen en kleuren.

Vervaardiging Kelim tapijt

Een Kelim  is handgeweven dat wil zeggen dat er feitelijk geen onderscheid gemaakt kan worden tussen de voor en achterzijde van de Kelim. De schapenwol wordt gekleurd met natuurlijke pigmenten. Het proces is tevens milieu vriendelijk aangezien er uitsluitend natuurlijke producten worden gebruikt voor het weven van deze Kelim tapijten.

Interieur met Kelims

Kelim tapijten hebben vaak wat abstractere motieven waardoor ze een rustige uitstraling hebben. Wij verkopen Kelims zowel aan moderne, hedendaagse als klassieke interieurs. De laatste jaren worden zelfs moderne Kelims geweven. Sommige Kelims hebben maar 2 of 3 kleuren en passen bijvoorbeeld in hele strakke interieurs of een sobere inrichting. Andere Kelims hebben vele kleuren waardoor combineren vaak makkelijker kan zijn.

Meden & Perzen

Wij zijn sinds 1975 een begrip in handgeknoopte tapijten en Kelims. Wij vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren waardoor wij een strenge selectie kennen. Een enorme collectie Kelims in verschillende afmetingen en motieven hebben wij op voorraad. Bekijk onze collectie online of bezoek onze showroom in het historisch centrum van Den Haag. U bent van harte welkom!